پرینترهای سه بعدی در سراسر دنیا در حال توسعه هستند. کشور عزیز ما نیز به لطف تحقیقات جدید محققان دانشگاه صنعتی اصفهان سعی در توسعه ی این تکنولوژی های مدرن و پیشرفته را دارد. به گفته ی هیئت علمی دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان، زمان آن فرا رسیده است که با طراحی و ساخت بزرگترین پرینتر سه بعدی در ایران، امکان تولید کامپوزیتهای تقویت شده و بهبود یافته میسر گردد. در ادامه به شرح کلیه ی پیشرفت های به دست آمده در این زمینه خواهیم پرداخت.
تولید بزرگترین پرینتر سه بعدی در اصفهان
به تازگی پرینترهای سه بعدی در سایز بزرگ و بهینه شده ای توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان تولید شده اند. این سیستم ها تنها با هدف کاهش هزینه های تولید در صنعت روانه ی بازار می گردند. چاپ سه بعدی با به کارگیری روش لایه گذاری مواد مذاب پلیمری توسعه ی فراوانی در سراسر جهان داشته است.
محققین دانشگاه صنعتی اصفهان در تکنولوژی این چاپگرهای سه بعدی دو سامانه لایه گذار قرار داده اند. یکی از این سامانه ها برای تغذیه همزمان الیافی چون کربن، شیشه و کولار همراه با پلیمر برنامه ریزی شده است. سامانه دیگر نیز به صورت جداگانه رشتههای پلیمری نظیر پلی لاکتیک اسید، اکریلو نیتریل بوتادین استایرن، پلی استر، پلی پروپیلن و نایلون را پردازش کرده و پروسه ی لایه گذاری را در تولید کامپوزیت ها پدید می آورد.
6 ترفند کاربردی برای نگهداری از پرینتر در این مقاله
حضور چاپگرهای سه بعدی در صنعت و پزشکی
مقاله ای که مجله ی علمی advanced Functional materials منتشر کرد، نشان می دهد که ساخت پرینترهای سه بعدی مدرن حتی می تواند به کاهش آسیب نخاع بیماران کمک کند. آن چه که واضح است پیشرفت پزشکی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی در سال های اخیر می باشد.
قرنیه ی مصنوعی و اجزای کمکی برای افراد معلول نیز دو کاربرد دیگر پرینترهای سه بعدی در پزشکی هستند. پره توربینهای بادی، تولید قطعات پیچیده ی ریز و درشت ماشینهای صنعتی و حتی قطعات ضربه گیر خودرو مانند جعبههای تصادف هم می توانند برخی از مواردی باشند که حضور چاپگرهای سه بعدی را در صنعت الزامی می سازند.
بهینه سازی نسخه های جدید پرینترهای سه بعدی در ایران
بهینه سازی نسخه های جدید پرینترهای سه بعدی در ایران جهت افزایش استحکام کامپوزیت های خروجی بوده است. متاسفانه قطعات تولید شده با روش چاپ سه بعدی در اکثر مواقع با مشکل مقاومتی رو به رو می شوند. اما مهندسین دانشگاه صنعتی اصفهان براساس تحقیقات خود موفق به افزایش چشم گیر سطح مقاومتی خروجی های چاپ سه بعدی بوده اند. در واقع نتایج پژوهشهای مرتبط با طراحی بزرگترین چاپگر ایران، راهکاری برای بهینه سازی مقاومت به دست آورده است.
طبق تحقیقات پژوهشگران بهره گیری از شیوه تغذیه همزمان الیاف ممتد در حین فرآیند چاپ سه بعدی، میتواند استحکام قطعات چاپ شده سه بعدی را در حد قابل توجهی افزایش دهد و یک کامپوزیت کاربردی در صنعت یا پزشکی تولید نماید. آزمایش ها و تست های این حوزه همچنان ادامه دارند. اما پیش بینی می شود حتی به بحث انتشار کامپوزیت های با کیفیت به سایر کشورها و کسب درآمد ملی نیز دسترسی وجود داشته باشد. جهت مطالعه ی جدیدترین اخبار در دنیای چاپ و دستگاه های مرتبط به آن، صفحه ی اخبار مرکز تخصصی کونیکا مینولتا را دنبال کنید. برای تعمیرات کونیکا مینولتا خود با نمایندگی کونیکا مینولتا تماس بگیرید.